Livet på Regensen

Urd Schrøder Holm Hansen, flyttede ind februar 2018

Hvad er dit yndlingssted på Regensen?

Fællesbadet. Jeg elsker klinkerne og deres farve, jeg elsker lyset, musikafspilleren, og at man kan møde folk nede i badet og stå at snakke lidt uformelt med hinanden. Det minder mig om fodboldholdet efter kamp. Det minder mig om højskole. På mange måder er Regensen en helårshøjskole. Man går i bad sammen inden festerne, får sig en brusebajer og koordinerer sine bade om søndagen, så man kan stå dernede og snakke om, hvad der skete til festen.

Så synes jeg også, at badet er smukt. Og de smukke, dejlige omgivelser er noget, som jeg forbinder med Regensen. Der er ligesom noget ånd. Jeg ser det, som det tætteste, jeg kommer på at bo på Hogwarts.

Hvad er det bedste ved Regensen for dig?

Hvis man ikke allerede var god til det, da man flyttede ind, så bliver man i hvert fald bedre til at bruge tid på små ting i samvær med andre. Bedre til at smide cost-benefit-regnskabet ud af hovedet og så bare være til. Bedre til at hænge ud på køkkenet, bruge uforholdsmæssigt lang tid på at forberede et måltid til en foreningsmadklub, eller gøre et projekt ud af at hente grene i Kongens Have, som skal bruges til pynt til en fest.

Uden for Regensen er der meget fokus på, at alting skal have et formål. Jeg elsker det her formålsløse og alligevel enormt meningsfulde samvær. Det er lidt ligesom Dronningens nytårstale fra 2017: Det er godt at gøre noget som er unyttigt; det kan godt vise sig at være ganske nyttigt.


Mikkel Roosevelt Hertz, flyttede ind januar 2018

Hvad er det bedste ved Regensen for dig?

Man bliver smittet af hinandens engagement. Regensen er et sted, hvor man kan gøre rigtig meget, hvis man gerne vil. Der er ikke nogen voksne, som holder øje med én. Vi bestemmer selv, hvordan vi vil køre det herinde. Vi sætter selv rammerne og tager selv ansvaret. Det er inspirerende at bo sammen med folk, der gør det.

Hvad ville du ønske, at du havde vidst, da du flyttede ind?

Jeg ville gerne have haft, at nogen sagde ‘Hey, du skal søge ind’, for det er fucking nice. Jeg vidste meget lidt om stedet, da jeg flyttede ind. Så det var en ret stor oplevelse at finde ud af, hvor fedt og specielt det er at bo her.

Jeg er også helt vild med festerne herinde. Jeg elsker, når vi synger sangen ‘Regensen er havet for os’. En af mine store regens-øjeblikke var nok, da vi sang den til den sidste indflytterfest. Pludselig kunne jeg endelig forstå, hvad de sang i sangen. Der stod vi skulder om skulder og alle sang og var glade. Vi var ligesom sammen om det.


Mathias Ibenforth, flyttede ind marts 2017

Hvad var den største overraskelse for dig, da du flyttede ind på Regensen?

For én, som aldrig har oplevet livet på en højskole eller en efterskole, var fællesskabet herinde en stor overraskelse. Fællesskabet på Gården giver én en ro, som er sjælden i Indre By, men det kræver selvfølgeligt også, at man hengiver sig til det med tid og sjæl.

Folk tager sig tid til at sige hej til og tale med hinanden, for her findes en gennemgående åbenhed og velvilje over for hinanden, som jeg tror er meget unik for Regensen. Vi er som en landsby i storbyen, hvorfor vi også altid taler, indtil vi forstår hinanden, i stedet for at lave regler. Der er næsten ingen regler på Regensen.

Kan du give et eksempel på noget, som er meget regensielt for dig?

Der er selvfølgelig de store fester med sange og traditioner, men det er det uforpligtende samvær, der altid er tilgængeligt, som er mest ‘Regensen’ for mig. Det savner man, når man isolerer sig med sine eksamener, men så kan man lade sig opsluge af det, når et nyt semester starter. I sommerhalvåret kan du gå ud i gården på ethvert givent tidspunkt, sætte dig ned ved et af bordene og ende med at bruge en hel aften i en småbedugget samtale med en teolog og en geofysiker.Regensens faciliteter

Kollegiet Regensen råder over ialt 101 værelser på mellem 11 og 35 kvadratmeter. Man flytter normalt ind på et af de mindre værelser og avancerer så ved anciennitet til de større værelser. Huslejen er uafhængig heraf. Huslejen andrager p.t. for studerende 1.619 kr. pr. måned og et månedligt brugsbidrag på 110 kr. til diverse fællesudgifter. Husleje og brugsbidrag inkluderer fri vaskeri, fri internet (100 Mb til 1 Gb), bordtennis, hjemmebiograf, sociale arrangementer mv. Ud over at have glæde af udsigten fra Rundetårn fra de flotte gamle værelser, deler du som regensianer køkken, toilet og badeværelse med de andre regensianere, der bor på din gang.

    Fællesarealer
  • Store Sal og Lille Sal - Regensens to festsale
  • Bibliotek
  • Fællesstue, også kaldet Fægtekælderen
  • Industrikøkken
  • Cykelkælder
  • Personlige opbevaringsrum
  • Vaskekælder
  • Tagterrasse